eur:
388.1
usd:
359.38
bux:
66270.91
2024. február 21. szerda Eleonóra
Nyitókép: Pixabay

Ha ilyen konyhai eszközt használ, hagyja abba, veszélyes lehet!

Gyanús anyag kerülhet belőle az élelmiszerekbe, lehet, hogy rákkeltő.

Primer aromás aminok kioldódása miatt 34 centiméteres Alpina húsforgató lapátot hívott vissza a forgalomból az Edco Magyarország Kft. - írta honlapján a Nébih.

A visszahívás csak a 2088796 és 2091979 tételszámú termékekre vonatkozik.

Az érintett termékeket a vásárlás helyére vissza lehet vinni, az árát visszatérítik.

A primer aromás aminok

A Nébih korábban azt írta a honlapján, hogy a primer aromás aminok (PAA) aminocsoportot és egy aromás szénhidrogén csoportot tartalmazó szerves vegyületek. A legegyszerűbb primer aromás amin a fenil-amin, más néven anilin. Az aminok egyes képviselőit műanyaggyártásban, festékgyártásban használják.

Az élelmiszerekbe kerülhetnek PAA-k a velük érintkezésbe kerülő anyagokból, pl. papír csomagolóanyagok feliratához használt tintából is.

A vegyületeknek egy része rákkeltő, másik részük pedig feltehetően rákkeltő hatású, ugyanakkor több PAA vegyület esetében nem merült fel aggály a karcinogén hatás kapcsán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.21. szerda, 18:00
Földváryné Kiss Réka
a Nemzeti Emlékezet Bizottsága elnöke
Kidurran végül az AI-lufi a tőzsdéken?

Kidurran végül az AI-lufi a tőzsdéken?

Az elmúlt nagyjából egy év tőzsdei sztorija, hogy hét részvény, a Csodálatos Hetes néven emlegetett csoport vezeti az amerikai tőzsdék emelkedését. Ahogyan ez a sztori tovább folytatódik, úgy erősödnek azok a hangok, amelyek lufiról beszélnek. Legújabban Michael Hartnett, a BofA stratégája készített friss elemzést "A lufik rövid története" címmel, amelyben a történelmi példák segítségével helyezi el a Csodálatos Hetest, mint lufit, és arra keresi a választ, hogy mi kellene a lufi kidurranásához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×