eur:
394.06
usd:
363.51
bux:
66169.03
2024. március 4. hétfő Kázmér
Nyitókép: Pixabay

Már szakad a hó Magyarországon – mutatjuk, hol robban be a tél

Visszavonhatatlanul megérkezett a tél Magyarországra: újra nagy pelyhekben szakad a hó a Kékestetőn.

Északias áramlással érkezik a hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg térségünkbe, így az eső mellett már havazásra is van esély a következő napokban, akár megmaradó hó is lehet kisebb körzetekben – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat, és nem is tévedett.

Az Időkép azt írja, hogy egy hidegfront hatására az ország több pontján alakult ma ki kisebb csapadék. Jellemzően kisebb eső, záporok fordulnak elő, de néhol havas esőbe, hóba váltott a csapadék.

A Mátrában a hózáporban már a táj is kifehéredett – írják a MetFigyelő Facebook-oldalán.

Az Időkép arról is ír, hogy a szomszédban már jelentős mennyiségű hó hullott, így Ausztriában méteres friss hó esett, míg Szlovákiában, a Tátrában fél métert mértek, de Szlovéniában is jelentős a hótakaró. A portál hótérképe alapján itthon egyelőre csak a magasabban fekvő területeken kell számítani hólepelre.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép
Címlapról ajánljuk
Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Szokatlanul erős napkitöréseket észleltek a szondák, de a hétköznapi életet még ezek sem zavarták meg. Erősödő aktivitása miatt azonban a következő bő egy évben nem lehet kizárni, hogy pusztítóbb hatású napviharok is elérik a Földet – fejtette ki az InfoRádióban Kiss L. László Prima Primissima-díjas csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×