eur:
391.27
usd:
366.62
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: gombaichili.hu

Csípős hangulatban: itt a világ legerősebb paprikája

Az új rekorder majdnem kétszer olyan csípős, mint az elődje volt.

A Guinness World Records jelentése szerint megérkezett egy új paprikafajta, ami a világ legcsípősebb paprikája, számolt be róla a The Guardian. Egy évtizeden át a Carolina Reaper chilipaprika ült a trónon, most azonban a Pepper X veszi át a koronát – írja a gombaichili.hu.

A paprikák csípősségét az úgynevezett Scoville-skálán mérik, amelyet Wilbur Scovill gyógyszerész hozott létre 1912-ben. A skála a kapszaicin koncentrációját méri, ami a paprika elsődleges összetevője, ez teszi csípőssé. A Pepper X a Scovile-skálán 2,69 millió hőegységet mért, ez több mint egymillió egységgel veri a Carolina Reapert.

A Pepper X már augusztus 23-án megkapta a hivatalos Guinness-igazolást, de a hír csak most került nyilvánosságra, mert most jelent meg az a videó, amelyen Ed Curry hivalosan is átvehette a tanúsítványt, amely alapján

a Pepper X átlagos erőssége 2 693 000 hőegység.

Ed Currie ügyvédje elmondta, hogy a Carolina Reaper nevet több ezer termék használta bármiféle engedély nélkül. Mivel szeretnék megvédeni a Pepper X-hez fűződő szellemi tulajdonjogot, és profitra szert tenni, ezért a magok ezúttal nem kerülnek forgalomba, csak csípős szószokban lehet majd megkóstolni a rekorder chilit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×