eur:
392.93
usd:
366.26
bux:
66775.03
2024. április 26. péntek Ervin
Tavaszi időjárás, gomolyfelhős, napsütéses idő.
Nyitókép: Roman Studio/Getty Images

Velünk marad a hűvösebb idő, de változás közelít

Kedden szeles, de száraz idő várható, azután viszont csapadék érkezik. Májusi eső!

Az Atlanti-óceán fölött ciklon örvénylik, melynek hosszú frontrendszere a Brit-szigetek felett is áthalad, itt csapadékos, felhős időt okozva.

Ugyanakkor a kontinens többi részén nagyrészt eseménytelen az idő, csak Közép-Európában fordulnak elő záporok, zivatarok egy sekély ciklon hatására. Északkelet-Európa felett továbbra is egy nagy kiterjedésű magasnyomású rendszer található, amit száraz, hűvös légtömeg tölt ki. Területén a hőmérséklet jócskán elmarad az ekkor szokásostól, míg a kontinens legmelegebb térségén - az Ibériai-félszigeten - a 30 fokot is megközelíti a csúcsérték. Az anticiklon peremén hűvösebb és szárazabb légtömeg érkezik a Kárpát-medencébe.

Általában napos, gomolyfelhős idő várható. Sokfelé lesz élénk a keleti szél, de már csak egy-egy helyen lehet erős széllökésre számítani.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 9 fok között alakul, de a szélcsendes északi fagyzugokban ennél hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 15 és 20 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartotta közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntöttek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mondott Csányi Sándor és Varga Mihály. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósított.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×