eur:
389.28
usd:
362.07
bux:
68637.67
2024. május 8. szerda Mihály
Nyitókép: Youtube

Down-szindrómás Barbie-babát gyárt a Mattel

Szakértőkkel partnerségben akarja megalkotni a játékgyártó minden idők leginkluzívabb babákból álló kínálatát.

A Mattel vezetése szerint a cél az, hogy minden gyermek megláthassa magát az ikonikus babában – írja a The Guardian.

Jótékonysági szervezetek üdvözölték a lépést, Carol Boys, az Egyesült Királyság Down-szindrómások Szövetségének vezérigazgatója pedig így nyilatkozott: "A közösségünkben élő gyermekek így olyan babával játszhatnak majd, amely őket képviseli."

A baba reklámkampányában is szerepet vállaló Ellie Goldstein Down-szindrómás brit modell is örömét fejezte ki az újfajta Barbie megjelenése fölött.

"A sokszínűség fontos számomra, mivel az embereknek több hozzám hasonló embert kell látniuk a világban, akiket nem rejtenek el" – fogalmazott.

A Mattel szakemberekkel egyeztetett annak érdekében, hogy a baba arca és testfelépítése a lehető leghűbben mutassa meg a Down-szindrómás emberek jellemzőit.

A baba rózsaszín medálos nyaklánca három felfelé irányuló ékzárral jelképezi a 21. kromoszóma triszómáját, amely az állapottal kapcsolatos jellemzőket okozza. Az új Barbie jelenleg előrendelhető: egy olyan babakollekció része, melyben egy lábprotézises és egy kerekesszékben ülő Barbie mellett kevésbé izmos, maszkulin Ken-babák is megtalálhatók. A Fashionistas-kollekció babái minden tekintetben sokszínű képet nyújtanak, legyen szó a bőr, a szem vagy a haj színéről, a testalkatról, egyes állapotokról és divatirányzatokról.

Már hidzsábot viselő babát is készített a gyártó, melyet az olimpiai érmes vívó, Ibtihaj Muhammad ihletett. Ő az első sportolónő, aki hidzsábot viselve versenyzett és ért el ilyen sikert olimpián.

A Down-szindrómás Barbie ruhája kék-sárga színű, és lepkék vannak rajta: ezek mind az állapothoz kapcsolódó szimbólumok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×