eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pexels.com

Télből nyárba? Lesz azért, ami belerondíthat a vasárnapba

Az elvonuló melegfront után erőteljes melegedés zajlik majd a légkörben, akár a 24-25 fokot is megcsíphetjük. Emellett záporok, akár szupercellás zivatarok is előfordulhatnak. A folytatás aztán kicsit bizonytalanabbnak ígérkezik egy mediterrán ciklon jóvoltából.

A vasárnapi időjárás ismertetése előtt megjegyzendő, hogy pénteken a spanyolországi Córdobában csaknem 39 fokig emelkedett a hőmérséklet, amire még sohasem volt példa az év ebben a szakaszában. Portugáliában is 37 Celsius körüli hőséget mértek. Ezzel szemben a kontinens középső és északabbi tekerületein bőven az április végi átlag alatt alakult a hőmérséklet, tehát igen nagy volt a kontraszt Európán belül – hangzott el az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Ami hazánkat illeti, vasárnap egy melegfronti – de gyengülő – felhő- és csapadékzóna alakítja majd az időjárásunkat, kezdetben zárporokkal, zivatarokkal. Napközben a vastag, frontális felhőzet egyre inkább az ország keleti felére tevődik át. Nyugatabbra jellemzően felszakadozik, csökken a felhőzet, viszont erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Záporok, zivatarok is kialakulhatnak szórványosan, legnagyobb eséllyel a Dunántúlon.

Napközben jellemzően 16 és 24 fok közé melegszik fel a levegő, de a délnyugati határnál akár a 25 fok is meglehet! A legtovább felhős, csapadékos tájakon viszont 13-15 fok közötti maximumokra van kilátás.

Hétfőn már főként napos, gomolyfelhős időjárás várható, csapadék nem is igazán valószínű, 20 fok körül alakulnak majd a maximumok. Kedden egy újabb változékonyságot hozó légköri képződmény, egy mediterrán ciklon érkezhet, emiatt délnyugat felől ismételten befelhősödhet az ég és megnőhet a csapadékhajlam, de mindezt nem árt kellő bizonytalansággal kezelni – jegyezte meg Kókai Ádám meteorológus.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×