eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Itt a tavasz, így élhetik túl az eddig szobában tartott növénycsodák a kiültetést

Fokozatosan kell hozzászoktatni az átteleltetett növényeket a kinti hőmérséklethez és a napfényhez. Ez az alapszabály, íme az útmutató a különbző vírágokhoz, bokrokhoz.

Ha megoldható, először csak pár órára vigyük ki a növényeket, aztán egy-két napra. Ha fagyot jeleznek, akkor mindenképp vigyük vissza! - olvasható a hovege.hu útmutatásában.

Az lap ezek után sorra veszi a közkedvelt, jellemzően szobában telelő növényeket.

Fontos szempont, hogy

először az árnyékos részre tegyük ki a növényeket,

1-2 hét után tehetjük a végleges, napos helyére.

Leandert

A leander -5°C-ig el van a szabadban, de helyezzük a ház déli falához. Fontos, hogy tavasszal meg kell metszenünk a leandert. Nagyon meghálálja, ha tavasszal megtrágyázzuk, ha erre nincs mód akkor tápoldatozzuk.

Muskátli

A muskátli általában nem a legjobb formájában van a teleltetés után: jellemzően megsárgul, megnyúlik, de némi gondozással hamarosan újra virágba borulhat. Tavasszal érdemes metszeni, a napsütésmentes időszakban kinőtt vékonyka hajtásokat nyugodtan vágjuk le. A muskátlit olyan helyre tegyük, ahol nem éri tartósan erős napsugárzás.

Hibiszkusz

A félárnyékos vagy napos helyet szereti és bőséges víz- és tápanyagellátást igényel. Ne várjuk, hogy rögtön tavasszal virágba boruljon!

Citromfa

Mielőtt kivisszük, kezdjük el tápoldatozni, minimum 2-3 héttel a kirakás előtt. Az első napsugarak miatt megsárgulhat a levele, így inkább árnyékos részre tegyük.

Babér

Ha a hőmérséklet nem süllyed -5°C alá, már kihelyezhető. Végezzünk részleges földcserét rajta tavasszal, 1-2 évente ültessük át.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×