eur:
389.62
usd:
363.64
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Budapest XI.ker - BME lila kör a MOL torony mellett. Forrás: Időkép.hu
Nyitókép: Forrás: Időkép.hu

Rejtélyes fénygyűrű világított Budapest egén

Egészen pontosan a főváros déli részén lévő Mol-torony felett lebegett a különös fénykoszorú.

Az időkép.hu több felhasználója is megörökítette, amint egy kékes-lilás színű gyűrű jelent meg Budapest egén vasárnap este. A hvg.hu utánajárt a különös jelenségnek, és a megkérdezett szakértők egyike rámutatott: egyes vélekedésekkel ellentétben nem sarki fény ragyogott Budapest felett.

A portálnak Tóth Gábor Gyula viharvadász azt nyilatkozta, hogy a jelenséget mesterséges fény okozhatta, ami alulról világította meg a felhőt. „A gyűrű az alacsony felhőalap és a magas páratartalom miatt látszódott ennyire” - közölte az Időkép munkatársa.

Hasonló véleményen volt Szalai Tamás, a Szegedi Tudományegyetem Asztrofizikai Kutatócsoportjának adjunktusa. Ő azt mondta: „Úgy tűnik, hogy ez mesterséges fény - feltehetően valamilyen környékbeli, kékes LED-del felszerelt épületkivilágítás szóródó fénye az alacsony felhőzeten”.

Később kiderült, hogy az új atlétikai stadion fénye miatt volt látható a jelenség: az autizmus világnapján egész nap ebben a színben világított a létesítmény.

(Címképünkön az Időkép egyik olvasójának fotója látható különös égi jelenségről.)

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×