eur:
394.46
usd:
370.31
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Ha ilyen lisztet vett, ne használja fel!

Magas tropán alkaloid szennyezettség (atropin, szkopolamin) miatt visszahívta a Bauck Hof márka teljes kiőrlésű lisztjét a Bio Partner Kft. - tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A termékvisszahívás a Bauck Hof márka 230767 tételszámú, 400 grammos kiszerelésű, 2024. január 9-i minőségmegőrzési idejű bio teff lisztre vonatkozik - további információk és termékfotó itt.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a fenti azonosító adatokkal megegyező terméket ne használják fel.

A Nébih honlapján elérhető tájékoztatás szerint a tropán alkaloidok a Brassicaceae és a Solanaceae (például nadragulya, beléndek, csattanó maszlag) illetve az Erythroxylaceae (például kokacserje) családokba tartozó növények toxikus hatású, másodlagos anyagcseretermékei.

Nagyobb mennyiségben a szervezetbe kerülve befolyásolják a központi- és a vegetatív idegrendszer működését, szájszárazságot, pupillatágulást, szívritmuszavart és egyéb idegrendszeri tüneteket okozhatnak.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×