INFORÁDIÓ
2023. március 28. kedd
Gedeon, Johanna

google

mesterséges intelligencia

gmail

A mesterséges intelligencia a Gmailbe költözik

A mesterséges intelligencia a Gmailbe költözik

Infostart

A Google Workspace szolgáltatását használók közül kiválasztott felhasználók élvezhetik a mesterséges intelligencia nyújtotta szolgáltatásokat.

A Gmailen és a Google Dokumentumokon belül állíthatnak elő a felhasználók szövegeket mesterséges intelligencia igénybevételével - írja az NBC.

A szolgáltatást különböző célokra használhatják a tesztüzemben részt vevők: magán célokra ugyanúgy előállíthatók szövegek, mint munkaköri leírások szövegezésére. Csak a témát kell beírni, a mesterséges intelligencia pedig rögtön ír egy vázlatot Johanna Voolich Wright, a Google Workspace termékért felelős alelnökének blogbejegyzése szerint.

A mesterséges intelligencia nagyon forró témává vált azt követően, hogy az Open AI ChatGPT nevet viselő chatbotja novemberben bárki által elérhetővé vált, a képességeiről szóló hírek pedig vírusszerűen kezdtek el terjedni. A feltett kérdésekre a ChatGPT meglepően szofisztikált válaszokat ad, a vezető techcégek pedig igyekeznek hasonló minőségű szolgáltatást integrálni meglevő portfóliójukba.

A Google kínálta szolgáltatásban a felhasználók egy szövegdobozba gépelhetik kérésüket, majd a mesterséges intelligencia megírja a 2-3 bekezdéses szöveget.

Ezt a felhasználó szerkesztheti, de kérhet új szöveget is, ha nem tetszik neki az, amit a bot írt.

A Workspace-nek 3 milliárd felhasználója van világszerte, egyedi és céges szinten egyaránt. A szolgáltatásnak a Microsoft 365 a legnagyobb riválisa, mely az Open AI egyik legnagyobb befektetője.

A Google friss szolgáltatásához magánszemélyek, cégek és oktatási intézmények is kapnak korai hozzáférést. Arról nem beszéltek, hogy széles körben mikortól lehet majd használni a szolgáltatást, vagy hogy annak lesz-e külön díja. További hasonló funkciók bevezetését is tervezik:

  • A Google Meetbe integrált változat jegyzeteket készít majd megbeszélések közben,
  • a Táblázatok részeként képletgenerálás lesz elérhető,
  • a Diák részeként pedig képeket generál majd automatikus a mesterséges intelligencia.

A Google igyekszik felvenni a versenyt a ChatGPT-vel: keresőmotorját is bővíteni szándékozik ennek jegyében, és megkezdte a vállalati chatbotok építésére szolgáló szolgáltatás tesztelését.

Nyitókép: Unsplash.com
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018