eur:
393.14
usd:
366
bux:
66587.1
2024. április 26. péntek Ervin
chatgpt
Nyitókép: Pixabay

Itt a nagy bejelentés: újabb területre tör be a ChatGPT

A szuperintelligens chatbot fejlesztője, az OpenAI bejelentette, legújabb nyelvi modellje mostantól nemcsak a felhasználók, hanem a fejlesztők számára is elérhetővé vált.

Hamarosan már olyan alkalmazásokat is letölthetünk majd a mobilunkra, amelyben ott lesz a ChatGPT-re épülő mesterséges intelligencia (MI). A chatbotot kifejlesztő OpenAI ugyanis bejelentette: elindítja azt a fejlesztői API-t, amivel ezt megvalósíthatják a fejlesztők – írja a hvg.hu.

A cég közlése szerint az új API ugyanazt az MI-modellt – a gpt-3.5-turbót – fogja használni, mint a népszerű chatbot, így a fejlesztők a ChatGPT eredeti változatához is hozzá tudnak majd férni. Az első ilyen újdonságot egyébként nemrég már be is jelentették, így ha valaki arra kíváncsi, milyen eredményt várhat majd az újdonságtól, az elég, ha közelebbről megnézni a Snapchat újítását, a My AI-t.

A ChatGPT API-jáért fizetniük kell majd a fejlesztőknek. Az árszabás szerint 750 szavanként nagyjából 0,002 dollárt. Éppen ezért egy másik ajánlatot is adott a cég: a ChatGPT Plushoz, vagyis a szolgáltatás fizetős változatához pontosan úgy férhetnek hozzá, mint az átlag felhasználók, havi 20 dolláros – 7000 forintos – árat kell fizetniük érte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×