eur:
392.44
usd:
367.16
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Fotó: Fox Rage Facebook-oldala
Nyitókép: Fox Rage Facebook-oldala

Halszörnyet fogtak ki Vác közelében - fotók, videó

240 centis harcsát fogott Szarvas Zoltán. A pecás nem horgászni, hanem felmérni indult azon a napon egy horgásztavat.

A Váchoz közeli DCM Horgásztó vezetősége azzal keresett meg, hogy segítsek a tó medrének és halállományának feltérképezésében – számolt be a horgász a Fox Rage Facebook-oldalán.

Mint írta, nem horgászatról volt szó, hanem egy műszeres felmérésről, melynek során készül egy medertérkép, megjelölik a nagyobb akadókat és megbecsülik a halállományt - számol be a decemberi nagy fogás körülményeiről a Pecaverzum.

A személy hangvételű beszámolóban sokat idézik Szarvas Zoltánt, aki a nagy fogásról ezt mondta: "A hideg vízben azt kaptuk, amit vártunk, nagyobb részek voltak üresek, viszont volt pár elképesztő méretű halcsapat összeállva. Találtam olyan medenceszerű kifürdéseket, melyek átmérője a két métert is meghaladta, ezt általában nem kis halak alkotják meg. Két ilyen igen nagy kifürdés mellett találtunk nagytestű halakat".

Az eredményre nem sokat kellett várni, a negyedik dobásra megvolt a hal. "Elképesztően komótos volt, nagy erejű és lassú. Elkezdődött egy 70 percig tartó türelemjáték, olyan kiélezett csatával, amelynél fárasztóbbal még sosem szembesültem" - folytatta a beszámolót.

Ezek után részletes szakmai leírás következett a kiemelésről és a fotózásról is. A lényeg, hogy a halat végül visszaengedték a tóba.

Az külön érdekesség, hogy centire sikerült lemérni, de mivel csak 50 kg-os mérlegük volt, csak megbecsülték az állat súlyát, ami 80 kg lehetett az egybegyűltek szerint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×