eur:
393.84
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
19 Celsius-fokot mutat egy hőmérő Győrben 2019. december 18-án. Szokatlanul enyhe az időjárás kontinensünk nagy részén. Magyarországon 19-én a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 16 fok között várható.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Újabb országos rekordot döntött a naptáridegen tavasz, de most pályát vált az időjárás

Sose volt korábban Magyarországon 15,7 fok január 4-én, most már Drávaszabolcson igen. Jön a hidegfront.

Ahogy az elmúlt napokban több alkalommal, úgy kedden is megdőlt az országos napi melegrekord. Szerdán napközben viszont már eléri az országot a hidegfront – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Az országtól északra, északnyugatra hullámzó front előtt még tartós déli, délnyugati áramlással továbbra is kifejezetten enyhe levegő érkezett. Országos átlagban is bőven 10 Celsius-fok fölött alakultak a maximumok és kedden ismét megdőlt az országos napi melegrekord. A Baranya megyei Drávaszabolcson 15,7 Celsius-fokot mértek, 0,1 fokkal magasabbat, mint a korábbi, 1949-ben Ásotthalmon rögzített 15,6 fokos csúcsérték.

Az enyhe idő éjszaka is kitartott még, a Dunántúl több pontján és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti részein hajnalra sem süllyedt 10 fok alá a hőmérséklet. Szerdán napközben megérkezik Magyarország fölé a hidegfront, így csütörtökre már visszaesik a hőmérséklet.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×