eur:
392.76
usd:
366.1
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Kerékpáros és egy autó közlekedik a Váci úton 2017. november 6-án, ahol a 3-as metró vonalának felújítása miatt metrópótló buszok járnak. Az Újpest-központ és a Lehel tér közötti szakasz felújítása várhatóan egy évig tart.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Üzentek a rendőrök a buszsávot használó autósoknak

Az is kiderült, hol szegik meg a legtöbbször a renitens autósok a szabályt.

Mintegy ezer autósra szabtak ki helyszíni bírságot a fővárosi buszsávok jogosulatlan használata miatt tavaly, a büntetések összértéke több millió forint volt. A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint a BKK és a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendszeresen tart buszsávellenőrzést, tavaly a hatóság feljelentést is tett néhány sofőr ellen, aki nem ismerte el vétkességét.

Aki illetéktelenül a buszsávra hajtva vagy ott megállva akadályozza a közösségi közlekedést, az szabálysértést követ el, a helyszíni bírság ötezertől ötvenezer forintig terjedhet, illetve a szabálysértés hat hónapon belüli megismétlése esetén akár hetvenezer forint is lehet - írták.

Hozzátették, hogy az ellenőrzéseknek köszönhetően kis mértékben csökkent a szabálysértések száma: idén januárban és februárban összesen 80 alkalommal intézkedtek a rendőrök.

A közös ellenőrzések ezért a jövőben is folytatódnak.

Az ellenőrzések és a közösségi közlekedési járművek vezetőinek tapasztalatai szerint az autósok leggyakrabban

  • a Mészáros utcában,
  • a Hegyalja úton,
  • a Megyeri úton,
  • a Határ úton,
  • az Üllői úton,
  • a Kőbányai úton,
  • a Vaspálya utcában,
  • a Budaörsi úton,
  • a Szent István körúton,
  • a Vágány utcában és
  • a Thököly úton

hajtanak a buszsávra - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×