eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Katasztrofális hír mindazoknak, akik szombaton kirándulni akartak

Eső lesz, vasárnap talán picit javul az idő, de a rövidnadrágokat el lehet csomagolni. Az esőkabátokat pedig elő. Veszélyjelzés zivatar miatt nyolc megyében.

A hétvége időjárása meg fogja mutatni, hogy a nyár véget ért - derül ki egybehangzóan a különböző meteorológiai előrejelzésekből. Nem sokat fog sütni a nap, de "legalább" esni fog az eső, nem is keveset. Helyenként még lehet 25 fok a csúcs, de azért a jellemző 20 fok körüli lesz vagy az alatti.

Szombaton szinte országszerte kiadós csapadékra kell készülni. A legtöbb helyen eső, zápor lesz, de délen és keleten zivatarok is kialakulhatnak. A minimumhőmérséklet 12-17, a maximum 18-27 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton

erős széllel és jégesővel csaphatnak le zivatarok az alábbi megyékben: Veszprém, Fejér, Somogy, Zala, Tolna, Baranya, Pest és Bács-Kiskun. Az említett megyékre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a zivatarveszély miatt.

Vasárnap összességében továbbra is erősen felhős időre van kilátás. Szórványosan várható eső, zápor, az ország keleti felében néhol zivatar is. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-17, a legmagasabb hőmérséklet 18-25 fok között alakul, keleten lesz a melegebb.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×