eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Pásztorokat sebesített meg egy medve

Két pásztort sebesített meg medve vasárnap késő este Csíkszereda határában - írja a Székelyhon portál.

A Csíkszeredából Székelyudvarhelyre vezető út közelében történt támadásban egy testvérpár sebesült meg. Egyiküket a lábszárán és lábfején, testvérét a kezén harapta meg a medve. Édesapjuk segítségével menekültek meg, és sikerült kijutniuk az útra, ahonnan mentő vitte őket a Csíkszeredai Sürgősségi Kórházba. Amint a mentőszolgálat illetékese a portállal közölte, a pásztorok sérülései nem életveszélyesek.

Az Agerpres hírügynökség a Hargita Megyei Környezetvédelmi Hatóság tavalyi statisztikáját idézte az üggyel kapcsolatban. Eszerint

az elmúlt évben 124 medvetámadást regisztráltak a megyében,

melyek következtében hatan kerültek kórházba, köztük egy 12 éves kislány. Az élelmet kereső vadállatok elsősorban a nyájakat, és az ezeket őrző pásztorokat, valamint az erdei gyümölcsöt és gombát szedő embereket veszélyeztetik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×