eur:
388.94
usd:
361.98
bux:
68690.53
2024. május 8. szerda Mihály

Egy vagyont fizettek Sissi képéért

Becsült értéke több mint ötszöröséért, 1,54 millió euróért (464 millió forint) kelt el a bécsi Dorotheum árverésén Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné eljegyzési festménye, amelyet Sissi ajándékozott jegyesének, Ferenc Józsefnek.

Az osztrák aukciósház szakértői 300 és 350 ezer euró közöttire tették a festmény becsült értékét, amely több mint 150 évig volt a Habsburg-család tulajdonában.

A Karl Theodor von Piloty és Franz Adam német festők által 1853-ban készített kép a 15 éves bajor hercegnőt ábrázolja lovon a németországi Possenhofen-kastély előtt.

A festmény mintegy hatvan éven át Ferenc József ágya felett lógott a bécsi Hofburgban. Ferenc József a képet, amelynek helyén jelenleg a Hofburgban egy másolat látható, lányára, Mária Valéria főhercegnőre hagyományozta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×