eur:
394.37
usd:
365.29
bux:
65565.66
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Hitler és az őrület

Egy Hitler-festmény is látható egy művészetről és őrületről szóló olasz kiállításon - közölték a Garda-parti Salóban rendezett tárlat szervezői.

A kis olajfestmény, melyet egy neve elhallgatását kérő német magángyűjtő adott kölcsön a szombaton megnyílt Museo della follia (Az őrület múzeuma) című kiállítás számára, a kurátor szerint távolról sem mestermű.

"A művészettörténetben sok olyan alkotót ismerünk, akinek az elméjét súlyos zavarok gyötörték, ők a látomások, hallucinációk nyelvén fejezték ki magukat" - magyarázta az ANSA hírügynökségnek Vittorio Sgarbi közismert olasz művészettörténész, író és tévés személyiség, aki szerint a Hitler-festmény művészi szempontból értéktelen, ám sokat mond a náci diktátor lelkéről: "semmi nagyság, csupán a nyomorúság" mutatkozik meg a vásznon.

A bécsi szépművészeti akadémia elutasító döntése után politikussá lett Adolf Hitler cím nélküli festménye mellett Francisco Goya spanyol és Francis Bacon angol festő, valamint számos olasz művész alkotása látható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Óriási az érdeklődés a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment 2024 című konferenciája iránt, amelyen várhatóan Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium államtitkára is részt vesz. Az egésznapos szakmai rendezvény teltház közelében jár, már csak néhány szabad hely van, így érdemes sietni a regisztrációval, amelyet itt tud megtenni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×