eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 19. szombat Nándor

Szumátrai tigris ikrek születtek a prágai állatkertben

Ritka szumátrai tigris ikrek jöttek világra a prágai állatkertben. Az újszülöttek az anyjukkal együtt különleges fülkében vannak, ahol megfigyelő kamerával ellenőrzik őket a gondozók - közölte Jana Ptacinska Jiratova, az állatkert szóvivője.

Az óvintézkedések ellenére sem biztos, hogy a kihalás szélére került tigrisfaj (Panthera tigris sumatrae) fiatal példányai életben maradnak, mivel anyjuknak nincsen tapasztalata a kölyöknevelés terén.

Utoljára 2007-ben született olyan szumátrai tigris a prágai állatkertben, amely elérte a felnőtt kort; a Falco névre keresztelt hím példány a most világra jött vadmacskák büszke apja. Az anyaállat, Surami egy évvel ezelőtt érkezett Franciaországból.

Az indonéziai Szumátra szigetén élő nagymacskák a legkisebbek a ma élő öt tigris alfaj közül. A kihalófélben lévő szumátrai tigrisek a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) vörös listáján is szerepelnek a legveszélyeztetettebbek között.

A nagyütemű erdőirtások, az orvvadászat és az emberekkel való gyakori összetűzések miatt ma mindössze 400 példány él belőlük a vadonban, és további száz fogságban.

A prágai állatkert már több éve foglalkozik az állatok fogságban való szaporításával. A most világra jött ikrek "nagyapja", Dustin 1994-ben született a cseh főváros állatkertjében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 19. 20:07
×
×
×
×