eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Már nem tagadja az FBI az új-mexikói ufólelet létezését

Nyilvánosságra hozta az amerikai Szövetségi Nyomozóhivatal az 1947-es roswelli ufóészlelés eddig titkolt dokumentumait. Mérföldkőnek számít, hogy az FBI elismerte: idegen lények zuhantak le Új-Mexikóban - mondta el az InfoRádiónak a Magyar Ufókutató Szövetség elnöke. Kalmár János arról is beszélt, hogy Magyarországon évente hetven-nyolcvan légtérsértés dokumentálható, ezek közül öt-hét jut el a nyilvánosságig.

Eddig titkolt dokumentumokat közölt hétfőn honlapján az amerikai Szövetségi Nyomozóhivatal (FBI). Így már bárki belenézhet az 1947-es új-mexikói ufóleletről szóló feljegyzéseikbe. A dokumentum egy nyomozásban résztvevő titkosügynök jelentése, amelyet Guy Hottel az események után három évvel készített.

A jelentésből kiderül, hogy három, kör alakú, tizenöt méter átmérőjű repülő tárgy zuhant le az új-mexikói Roswell körzetében. Mindegyikben három 90 centiméter magas emberszerű lényt találtak fémszálas ruhában. A földönkívülieket a Wright Field-i légi támaszponton felboncolták, a repülő szerkezeteket pedig tüzetesen átvizsgálták - írja Hottel.

Most már bizonyos, hogy földönkívüli űrhajó, repülő csészealj zuhant le 1947 júliusában Új-Mexikóban. Erről akkoriban először napvilágot látott a hír, de három-négy nap múlva az amerikai légierő visszavont mindent, azzal az indokkal, hogy amiket találtak, azok egy katonai kísérletekhez használt hőlégballon szétszaggatott darabjai voltak - mondta el az InfoRádióban a Magyar Ufókutató Szövetség elnöke.

Napjainkban viszont már nem lehet leplezni az ilyen eseteket - folytatta Kalmár János. Kínában pár hónapja huszonöt percig nem tudtak leszállni a gépek Sanghaj egyik repülőterén, mert fölötte egy furcsa, földönkívüli szerkezet lebegett egy darabig, majd eltűnt, és akkor landolhattak a járatok. Anglia szintén sorra hozza nyilvánosságra mostanában az ehhez hasonló történeteket. Bill Clinton 1997-ig szintén közzé tétette az összes olyan információt, amelyről azt gondolták, hogy publikus lehet - sorolta az ufókutató.

És így juthatunk el a mostani esethez, amikor az amerikai Szövetségi Nyomozóhivatal elismerte, hogy 1947-ben valóban történt egy incidens Roswellnél. Ez az elismerés Kalmár János szerint mérföldkőnek tekinthető.


A szakértő közölte: a Földön naponta kilencszáz légtérsértésről lehet tudni, amelyből háromszáz azonosítatlan, és az benne a szép, hogy a légtérsértő a megjelenés után el is tűnik a világűrben. Magyar viszonylatban évente hetven-nyolcvan hasonló eset dokumentálható, ezek közül öt-hét jut el a nyilvánosságig - tette hozzá Kalmár János.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×