INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

A nők már jobban értenek a műszaki kütyükhöz

Infostart / InfoRádió
A legújabb műszaki fejlesztésekért leginkább a férfiak vannak oda, és az általános nézet szerint ők jobban is értenek ezek használatához. Egy friss kutatás eredménye azonban rácáfolt erre a vélekedésre, és azt állapította meg, hogy a gyengébbik nem képviselői fogékonyabbak az új eszközök használatának elsajátítására, mint társuk.

A nők 48 százaléka érzi úgy, hogy ha törik, ha szakad, megtanulja a család legújabb televíziójának teljes körű használatát. A férfiaknak ugyanakkor a 47 százaléka van ugyanezen az állásponton.

Az egyik brit kereskedelmi vállalat által készíttetett kutatás egy másik előítéletet is megcáfolt, miszerint a nők mindig a férjükre, barátjukra hagyatkoznak, ha meg kell szerelni egy háztartási készüléket. Ez nem igaz, mint kiderült, a férfiak 85 százaléka úgy véli, hogy ha szerelésről van szó, már nem ő a leginkább hozzáértő tagja a családnak.

Az erősebbik nem megkérdezett tagjainak 13 százaléka azt is elismerte: előfordult már, hogy feleségétől vagy barátnőjétől kért tanácsot a számítógép vagy a DVD-lejátszó használatához.

A nőknek mintegy 90 százaléka büszke arra, hogy képes precízen használni a televíziót vagy a hifi-tornyot.

Az elektronikus játékok használatában azonban vezetnek a férfiak, ugyanis 56 százalékuk mondta azt, hogy ezek az eszközök a mindennapi életük részét képezik, míg a nőknek mindössze 50 százaléka.

Míg a nők egyre nagyobb érdeklődést mutatnak a műszaki kütyük iránt, eközben nem szakadnak el a hagyományos eszközöktől is. Kiderült például, hogy a megkérdezettek 60 százaléka nyomtatja ki a digitálisan készített fényképeket, hogy albumba tehesse azokat.

A címlapról ajánljuk