eur:
389.65
usd:
362.8
bux:
67987.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Világrekord legóelemekből

A világ legnagyobb konténerhajóját építették fel legóelemekből a németországi Wolfsburg városában lévő, Science Center Phaeno elnevezésű tudományos palotában.

Vasárnapi német sajtójelentések szerint az iraki Zaha Hadid tervei alapján készült "csodák palotájában" kilenc napon keresztül maguk a látogatók építették az óriás legóhajót, amely 7,29 méter hosszú, kereken 400 ezer elemből áll, mintegy 500 kilót nyom, és méreteivel egycsapásra bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe.

A központ szóvivője szerint sikerült jelentősen túlszárnyalni az eddigi rekordot, amelyet a Volkswagen mellett Wolfsburg másik fő nevezetességének tartott központ - ugyancsak legóból - még korábban készített. Az pedig a Queen Mary 2, azaz a II. Erzsébet brit uralkodó nagyanyjáról, Mária királynéról elnevezett utasszállító hajó modellje volt. A hajó 2003-ban épült, és 345 méteres hosszával és 151 400 tonna súlyával akkoriban a világ legnagyobb hajójának számított. Legóból készült hasonmása "mindössze" 6,90 méter hosszú volt.

A természettudományok kísérleti palotájának számító központ már 2008 októberében beírta nevét a Guinness-rekordok közé, amikor - szintén a látogatók - legóból a világ leghosszabb hídját építették fel.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×