eur:
389.69
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ha marad a hideg, napokon belül megkezdődhet a síszezon

A váratlanul téliesre fordult időjárás miatt számos baleset történt Németországban. Így szinte magától értetődő, hogy a német autóklub, az ADAC egyrészt fokozott óvatosságra intette a gépkocsivezetőket, másrészt figyelmeztetett, hogy az újabb várható havazás miatt már most cseréljék le téli gumira autójuk abroncsát.

Egy héttel ezelőtt még fürdőruhában lehetett napozni a németországi tavak mellett, de a hétvégén váratlanul téliesre fordult időjárás miatt már sokan elővették a meleg kabátot is.

Az időjárás előrejelzés sem biztat semmi jóval - legalábbis a hét végéig az Alpoktól északra fekvő térségben még nap közben sem éri el a hőmérő higanyszála a 10 fokot. Éjszaka pedig gyakran a fagy pont alá fog süllyedni a hőmérséklet.

A hidegre fordult idő meghozta a havat is, és a magasabban fekvő vidékeken emiatt csúszóssá váltak az utak. Kiváltképpen Észak-Németországban lepte meg a hirtelen beállt tél az autósokat:

Lübeck és Wismar között sorozatos közúti balesetekről érkezett jelentés. A szinte percek alatt korcsolyapályává vált autópályán kedden este összesen 23 autó csúszott egymásba, és ezért több órára le kellett zárni az A 20-as autópályát.

Dél-Németországban is számos koccanásos ütközés történt a csúszós utakon, de a váratlanul beköszöntött tél szerencsére még nem követelt emberéletet.

Bajorországban most arra számítanak, hogy ha tovább tart a kemény hideg, akkor néhány napon belül sok helyen megkezdődhet a síszezon. Erre utal, hogy Németország legmagasabb csúcsán, a Zugspitzén a hóréteg már megközelíti az egy métert és az elkövetkező napokban is várható havazás az ezer méteresnél magasabb hegyekben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×