Mindig nagyon fontos, hogy a szervezet számára szükséges tápanyagokat a megfelelő mennyiségben vigyük be a szervezetbe, de influenzaszezonban ez különösen szükséges - mondják a dietetikusok. Megfelelő mennyiségű vizet, húsokat, tejtermékeket, magvakat és gabonát, valamint zöldségeket és gyümölcsöket kell ilyenkor fogyasztani.
A többi mellett joghurtot, fokhagymát, citrusféléket, csirkét ajánlanak a szakemberek, ezek ugyanis erősítik az immunrendszert, és felgyorsítják a gyógyulást a betegeknél.
A joghurt és más tejtermékek tartalmaznak olyan probiotikumokat, olyan előnyös baktériumokat, amelyek serkentik az immunrendszert.
Az sem mindegy, hogy az ember mennyi D-vitamint visz be a szervezetébe, ennek hiánya ugyanis hajlamosabbá tesz a szezonális fertőzésekre.
A fokhagyma szintén növeli a szervezet ellenálló képességét, miközben a citrusfélék az igen magas C-vitamin tartalmuk miatt előnyösek. A húsok és a mogyorófélék pedig cinket tartalmaznak.