eur:
389.2
usd:
362.69
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Videoklipek tanítanak adózni

Magyarországon készült el a világ első, adózásról szóló látványos zenés-táncos produkciója, az ADÓZENE 2009. A BDO Forte könyvvizsgáló, adó- és pénzügyi tanácsadó cég támogatásával elkészült zene és videoklip különböző adózási helyzeteket - munkabér, vállalkozás, EVA, offshore, revízió - jelenít meg szórakoztató módon. A kezdeményezés célja, hogy a tanácsadói tapasztalatokat felhasználva különböző adózási helyzetekhez kapcsolódó érzelmeket mutassa be zenei és vizuális eszközökkel.

Az elmúlt időszakban - részben a gazdasági válság hatására, részben a kormány adótörvény-módosításai okán - az adózás különböző aspektusai a korábbiaknál is nagyobb közfigyelmet kaptak. "Az ADÓZENE 2009 megalkotásával az volt a célunk, hogy a szórakoztató zenei-képi megközelítés segítségével, az adózással kapcsolatos, általános negatív attitűdöket megváltoztatassuk" - mondja az ötletgazda Gerendy Zoltán, a BDO Forte vezető partnere.

A hat tételből álló (Munkavállaló, Vállalkozó, EVA, Offshore, Revízió, Fogadalom) ADÓZENE 2009 produkciót Gerendy Zoltán, a BDO Forte vezető partnere hozta létre Weichinger Kálmán zeneszerzővel, amely Papp Timi koreográfus segítségével került színpadi megjelenítésre.

"Közel 20 év adótanácsadói munka tapasztalatai alapján kijelenthetjük, hogy az adózás során feszült játszmák zajlanak a résztvevő felek között. Talán ezért is mertek kevesen a témához nem szakmai szempontból hozzányúlni. Az adózási helyzetek közel azonos érzelmi hatásokat váltanak ki mindnyájunkból. Ezek legérthetőbb bemutatására a könnyűzenét és az árnyjátékkal kombinált táncmozgást tartottuk legalkalmasabbnak" - fejti ki Gerendy.

A szakember szerint az adójogszabályok itthon és külföldön is nagyon bonyolulttá váltak. "Azt gondolom, hogy egyszerűbb adójogszabályok alkotásával az adókivető és az adófizetők is könnyebben azonosulnának az őket érintő elvárásokkal, s az emberek jobban látnák az adózáshoz való objektív hozzáállás és a közteherviselés fontosságát. A szórakoztatáson túl ez a fő üzenete az ADÓZENE 2009 produkciónak" - teszi hozzá Gerendy.

Az először megjelenő három perces ADÓZENE 2009 produkciót rövidesen a tíz perces videoklip változat követi, amely szintén letölthető lesz a BDO Forte honlapjáról (www.bdo.hu) vagy a kizárólag az ADÓZENE 2009 produkcióra létrehozott www.adozene.hu honlapról. A videoklipek mellett a honlapokon elérhető lesz a dalok eredeti, teljes hosszúságú változata rövid magyarázatokkal kiegészítve. A videoklipeken túl már készülőben van az Offshore dal remix változata is DJ Dominic és Spigi Boy közreműködésével.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön Párizsban egy titkos vacsorán tárgyalt az EU Kína-politikájáról. A találkozóra néhány nappal Hszi Csin-ping kínai elnök európai látogatása előtt kerül sor, és a két vezető megvitatta a Pekinghez kapcsolódó stratégiai, valamint az EU védelmi és finanszírozási kérdéseit. Mellette viszont kibontakozik egy újabb konfliktus Ursula von der Leyen bizottsági elnök jövőjéről is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×