eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Világbajnok lett a magyar csocsóválogatott

A magyar csapat állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára a csocsó-, más néven asztalifoci-világbajnokságon a nemzetek versenyében. A négynapos versenynek az ausztriai Tulln városa adott otthont.

A nyolctagú magyar csapat szolnoki kapitánya az MTI-nek kedden elmondta: július 22. és 26. között több mint húsz ország legjobb csocsósai vetélkedtek a Bécs közelében fekvő osztrák városkában, 85 asztalnál.

A csapatvilágbajnoki címet pénteken nyerte el a hat férfi és két női versenyző alkotta magyar egység. Jándi Tibor tájékoztatása szerint három férfi páros, ugyanennyi férfi egyéni, valami egy-egy női páros és egyéni viadal döntött a helyezésekről.

A magyarok a bronzérmes csehek és az ezüstérmes svájciak előtt szerezték meg az győzelmet, s vele az idei világbajnoki trófeát.

A 30 ezer euróval díjazott tullni torna a Garlando World Championship versenysorozat legrangosabb és az egyik legtöbb pénzjutalommal járó európai állomása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×