eur:
389.28
usd:
362.97
bux:
67961.43
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A miniszoknya betiltása ellen tiltakoznak a diákok

Egy angol város középiskolájának diáklányai egy napig tüntettek azért, mert tanáraik mindenkinek kötelezővé tennék a nadrág viselését, mivel a lányok szoknyái túl rövidek.

Upton-by-Chester város középiskolájának diáklányai úgy döntöttek, hogy nem engedelmeskednek tanáraik követelésének, és szoknya helyett nem húznak nadrágot. Az egy napos demonstrációjukat a Facebook közösségi oldalon szervezték meg.

A tüntetés előtt az ebédlőben tartottak megbeszélést, ahol a tanárok meghallgathatták a diákok sérelmeit. Több mint száz tanuló azonban ezután az osztálytermek helyett a focipályára rohant, így tiltakozva az ellen, hogy a tanárok szoknya helyett nadrág viselésére kötelezzék a lányokat.

Az iskola igazgatója elmondta: azok a diákok, akik nem jelentek meg az órákon, büntetésre számíthatnak. "A sorozatos figyelmeztetések ellenére egyre rövidebbek lettek a szoknyák. A férfi tanárok azt se tudták, hova nézzenek, amikor a lányok után mentek fel a lépcsőn" - tette hozzá Jane Holland, aki már többször közölte: ha továbbra is ilyen miniszoknyákat hordanak a diákok, akkor kötelezővé teszik a nadrágot.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×