eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Egy pakli kártyával erősít a rendőrség

Képes kártyákkal szerelik fel a sussexi rendőröket, hogy könnyebben tudjanak kommunikálni az angolul nem beszélő bevándorlókkal.

A kártyák segítségével a rendőrök gyorsabban és könnyebben tudják kikérdezni a bűncselekmények áldozatául esett bevándorlókat, ugyanis nem kell arra várni, amíg tolmács megérkezik az angolul nem beszélőkhöz.

Tavaly 102 ezer fontot (30 millió forintot) költött a brit rendőrség tolmácsokra, így ezt az összeget is meg lehet spórolni, valamint a felderítés is gyorsabbá válik - remélik a nyomozók.

Egy rendőr több tucat kártyát kap, amely alapján rákérdezhet az elkövető kinézetére, magasságára, haj- és szemszínére, valamint egyéb részletekre is. A kártyákat a járőrök az övükre erősítve hordják magukkal.

Ha a próbálkozás beválik, mind a 140 ezer brit rendőrt felszerelik a képes kártyákkal a külföldiekkel való könnyebb kommunikáció érdekében.

A kifejlesztő, Jim Wyatt akkor találta ki a képes kártyákat, amikor a hadsereg tagjaként Afganisztánban szolgált, és nehezen értette meg magát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×