eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A hollandok büszkék lehetnek az egészségügyi rendszerükre

Az amerikaiak a legkevésbé elégedettek az egészségügyi rendszerükkel, míg a hollandok vannak a legjobb véleménnyel a saját országuk által nyújtott ellátásról.

A világ egyik vezető piackutatási cége, a Harris Interactive tíz fejlett ország polgárait kérdezte meg arról, mi működőképes, és mi nem az az egészségügyi rendszerükben.

Az Egyesült Államokban a megkérdezettek harmada gondolja, hogy szinte egyáltalán nem működnek rendesen a dolgok, és az emberek fele véli úgy, hogy alapvető változtatásokra lenne szükség.

A tengerentúlon az emberek maguk választhatják meg, hogy fizetnek-e és ha igen, milyen egészségbiztosítási csomagot. Itt kombinálják az állami és a magánbiztosítást, és ez az az ország, ahol össznemzeti szinten a legtöbbet költenek az egészségügyre.

Hollandiában, ahol kötelező egészségbiztosítás van, a megkérdezettek 42 százaléka gondolja úgy, hogy az ellátórendszer jól működik, és mindössze apró változtatásokra van szükség, és csak 9 százalékot tesznek ki azok, akik alapvetően forgatnák fel a rendszert.

Kanadában és Spanyolországban a megkérdezettek 12 százaléka szervezné át alapjaiban az ellátást, Nagy-Britanniában és Franciaországban 15 százalékuk, Németországban és Új-Zélandon 17 százalékuk, Ausztráliában 18, Olaszországban pedig 20 százalékuk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×