eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Igazi luxussal várja Peking a turistákat az olimpia alatt

Eddig nem ismert luxussal várja Peking az augusztusi olimpia idején a külföldieket: szappant és vécépapírt tesznek majd a hírhedten mocskos nyilvános vécékbe.

A pekingi nyilvános vécék nem éppen a tisztaságról híresek - most azonban minden megváltozik: az augusztusi olimpia idején megjelennek az eddig ismeretlen luxuscikkek, a vécépapír és a szappan.

A kínai fővárosban négyezernél több nyilvános vécé van, és a hatóságok mindent megtesznek azért, hogy a játékok ideje alatt ezeket rendben tartsák - hangsúlyozta a pekingi turisztikai iroda igazgató-helyettese, Jü Te-bin.

A nyilvános mosdókba való betérés rettegett kaland valamennyi Pekingbe látogató turista számára, ezek a helyiségek ugyanis büdösek, koszosak, a vécét gyakran nem lehet lehúzni - sőt, gyakran angolvécé sincs, csak pottyantós. Az olimpiára ezek egy részét is kicserélik angolvécére.

A hatóságok igyekeznek a lehető legjobb képet nyújtani a városról a várható több millió látogatónak. Kampányt indítottak például a köpködés és a szemetelés ellen, és arra is megpróbálják megtanítani a helybélieket, mit jelent a sorban állás fogalma.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×