eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Csak óvatosan a strandpapuccsal!

A strandpapucs angol nevét (flip-flop) annak a hangnak köszönheti, amelyet akkor ad ki, ha ebben a lábbeliben sétálunk. Több szakember azonban azt állítja: hamarosan "áú"-nak is nevezhetnénk, azután a hang után, amelyet viselője ad ki, ha sokat hordta a papucsot.

A strandpapucs viselése megváltoztathatja a járást, ennek pedig számos következménye lehet. Károsodhat tőle a sarok, valamit a boka is, és ezek együttesen negatívan hathatnak az egész gerincoszlopra - állapították meg egyesült államokbeli kutatók.

A strandpapucs rövididejű viselése még nem okozna problémát, sőt jót is tehet a lábnak a szellőzés, a divatnak köszönhetően ugyanakkor vannak, akik egész nyáron a lapos talpú lábbelit viselik, a kényelmes szandálok helyett.

A papucs ráadásul jelentős erőfeszítést kíván a lábujjaktól, járás közben ugyanis ezeknek kell a lábon tartani azt. Ez talpgyulladást okozhat, amely a sarok és a lábujjak között lévő kötőszövetek erős fájdalmát okozza.

Mezítláb jobb?

A természetes életmódot követők gyakran érvelnek azzal, hogy a mezítlábas közlekedés egészségesebb, mint bármilyen cipő viselése. Állításuk szerint az ember őse sem hordott cipőt, a lábbeli tehát nem része a természetes életmódnak.

Az orvosok azonban ezt cáfolják, mint mondják, nem véletlen az, hogy az ősemberek nagyjából 20 évet éltek. A cipőt pedig azért fejlesztette ki az ember évezredekkel ezelőtt, mert a környezeti hatások sokat ártottak a lábának.

A Föld 90 százalékán az év jelentős részében olyan hőmérséklet van, hogy cipő nélkül fázna a láb. Ráadásul az emberek nagy része már nem faleveleken, hanem lebetonozott járdákon sétál.

Címlapról ajánljuk
Markus Söder: itt a vége, pénzügyileg és kulturálisan is túlterheli Németországot a migráció

Markus Söder: itt a vége, pénzügyileg és kulturálisan is túlterheli Németországot a migráció

Egyes tantermekben már alig beszélnek németül, az emberek nem érzik igazán otthon magukat azokban a városrészekben, ahol élnek – figyelmeztetett a bajor CSU elnöke abban az interjúban, amelyet pártja kongresszusa előtt adott. Markus Söder szerint a migráció túl nagy terhet jelent Németország számára.

"Visszataláltunk az útra, amelyen korábban sikeresek voltunk" - így értékelték a főszereplők a holland meccset

Értékelte a magyar-holland labdaraúgó-NL-mérkőzés 1-1-es eredménnyel zárult történéseit számos főszereplő; a magyar gólszerző, a csapatkapitány és a kapus is. Marco Rossi szövetségi kapitány ezúttal is foglalkozott a kritikusaival, de szerinte játékosai emelt fővel jöhettek le a pályáról, persze a bosnyákok ellen hétfőn támadásban "több kell" majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Új területen hódít a fintech-forradalom: újabb iparágat alakít át a technológiai boom

Új területen hódít a fintech-forradalom: újabb iparágat alakít át a technológiai boom

A technológiai innováció gyors üteme világszerte átalakítja az iparágakat, és ez alól a szórakoztatóipar sem kivétel. A média, a kultúra és azon belül a klasszikus zene is kezdi integrálni a fintech innovációkat, a blokchain technológiát és a kriptovalutákat. Ezek a digitális eszközök új módokat kínálnak a folyamatok menedzselésére, a bevételi források felszabadítására, és átformálják a művészek és a közönség közötti interakciót. A jogdíjelosztás javításától kezdve a decentralizált tartalomplatformok létrehozásáig a fintech jelentős változások előtt nyitja meg az utat ezekben a hagyományosan analóg iparágakban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×