eur:
389.5
usd:
363.05
bux:
68240.66
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Sokan ellenzik a házi abortuszt

Elképzelhető, hogy a jövőben Nagy-Britanniában az otthonukban is elvégezhetik magukon az emberek a gyógyszeres abortusz második fázisát. Az abortusztabletta már eddig is sok vitát váltott ki.

Nagy-Britanniában lehetővé tennék a nőknek, hogy orvosi vagy egyéb egészségügyi segítség nélkül alkalmazzák magukon az abortusztablettát, legalábbis a beavatkozás második fázisát.

A kormány előterjesztéséről, amely a kabinet tudományos és technológiai bizottságának javaslatára készült, még a parlament is határoz.

A műtét nélküli abortusz a 10 hetesnél kisebb magzatok elhajtására alkalmazható. Két tablettát kell bevenni hozzá, ezeket azonban egyelőre kizárólag abortuszklinikákon vagy kórházakban adják be.

Sokan máris bírálják a javaslatot, mondván, az veszélyes lehet. Emellett az európai országok közül Nagy-Britanniában végzik el szinte a legtöbb terhesség-megszakítást a lakossági arányhoz képest.

Számuk az elmúlt évben 2,5 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest, tavaly a 60 milliós lakosú szigetországban majdnem 200 ezer abortuszt végeztek el. A 16 év alattiak körében elvégzett beavatkozások száma 10 százalékkal emelkedett egy év alatt, a 14 év alattiak körében pedig 21 százalékos volt az emelkedés.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×