eur:
389.35
usd:
362
bux:
68083.81
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A kórház folyosóján kellett szülnie

Egy távolabbi kórház folyosóján hozta világra gyermekét egy angol nő, miután a közelebbi intézmények helyhiány miatt elutasították.

Emma Johnson kedden hívta fel a lakóhelyéhez legközelebb lévő brightoni kórházat, de azt mondták neki, hogy menjen máshova, mert nincs szabad ágyuk. A városban lévő másik intézménnyel is ugyanígy járt, ezért a mindenórás nőt barátjának át kellett fuvaroznia a 30 kilométerre lévő Hayward Heath-be.

Végül a Royal Sussex Hospital folyosóján született meg a kisbaba, miután már nem volt idő arra, hogy a szülőszobába vigyék.

Barátja, Edward Prior elmondta: ha néhány perccel tovább tart a 40 perces autóút, akkor a baba a kocsiban születik meg, miközben a brightoni kórházba tíz perc alatt beérhettek volna. Emma Johnson arra készül, hogy panaszt tesz az őt elutasító kórházak ellen az egészségbiztosítónál.

Az egyik intézmény szóvivője arra hivatkozott, hogy csak ritkán kell valakit elküldeniük helyhiány miatt.

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×