Ronda szürke folyadék áramlik át egy csövön, amelynek vége leszűkül. Innen potyognak ki az apró gömböcskék, amelyek éppen úgy néznek ki, mint a feketekaviár.
A csemege Tokiótól 600 kilométerre északra, Aomori városának egyik műhelyében készül. A Cavianne névre keresztelt műkaviár furcsa elegye a tintahal tintájának, az alma pektinjének - egy, a szénhidráttal rokon vegyületnek -, valamint egy kivonatnak, amelyet tengeri sünből nyernek. Emellett osztriga és kagyló is van benne, és tengeri moszatot is felhasználtak hozzá.
A furcsa étek 75 éves kifejlesztője elmondta: két évébe került, mire rátalált a legjobb összetételre, egy olyan elegyre, amelyből golyócskákat tud előállítani. Ezek külsőre és ízre is pont olyanok, mint a kaviár.
Susumu Mikami célja az volt, hogy a legfinomabb Kaszpi-tengeri kaviárral megegyező ízű terméket állítson elő. A műkaviár egyik előnye az eredetivel szemben, hogy sokkal kevesebb kalória van benne.
A Kaszpi-tengeri tokhalak száma a túlhalászat következtében annyira megcsappant, hogy a belőlük nyert kaviár mennyisége messze elmarad az igényektől, ezért a termék igen megdrágult.