eur:
389.49
usd:
361.74
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A szökőár hátán vágtat a hullámlovas - videózzon!

Egy fantasztikus videó ismét meglovagolja a világhálót. A csaknem 20 méter magas óriáshullámon egyensúlyozó szörfös nem ismeretlen az extrém sportok ismerői előtt, így a "cunaminak" beállított hullám gyorsan lelepleződött. A természeti jelenség, valamint a sportteljesítmény értékét természetesen nem kisebbíti a turpisság, érdemes megnézni a több szempontból is extrém felvételt.

A "cunami" hullámlovasaként jelent meg a világhálón egy korábbi videó hőse. Hamar kiderült azonban, hogy a felvételen nem egy gyilkos szökőár látható, hanem a Jaws néven emlegetett hely, Hawaii nevezetességének egyik hatalmas hulláma.

A beszédes nevű Jaws (állkapcsok) Steven Spielberg híres Cápa-filmjére utal, ám ez a hely nem a fehér cápáról, hanem a nem ritkán 15-20 méternél is magasabb óriáshullámokról híres.

A Jaws óriáshullámai egy megszilárdult lávakitörésen képződnek, amelynek köszönhetően a hullám minden energiáját a belsejébe összpontosítja.

A hely óriásairól pompás fotók láthatók itt is.

Szintén a Jaws-nak köszönheti hatalmas pénzdíját az a hawaii szörfös, aki 2004-ben 15 millió forintnak megfelelő összeget nyert az abban az évben a legnagyobbnak minősülő hullám meglovagolásáért. A Billabong XXL díj nyertese 2004-ben egy 70 láb (23,3 méter) magas Jaws-hullám, illetve az azt meglovagoló szörfös volt.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×