eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Szex és New York: terjed a nemi szervi herpesz a metropoliszban

Négyből egy New York-i felnőttben lappang az a vírus, ami genitális herpeszt okoz - derül ki a hivatalos statisztikákból, amelyek szerint a metropolisz afroamerikai lakosai között terjed leginkább a betegség.

Négyből egy New York-i felnőttnek van a nemi szervi herpeszt okozó és szexuális úton terjedő herpes simplex 2 vírusa (HSV-2) - derül ki egy felmérésből, ami szerint a metropoliszban gyakoribb az előfordulása, mint országosan. New Yorkban ugyanis a felnőtt lakosság 26 százaléka kapta el a vírust, az országos arány azonban "csak" 19 százalék.

Sokkal több nőt, mint férfit érint a probléma: előbbiek 36, utóbbiak pedig 19 százaléka betegszik meg.

A vizsgálatot New York városának egészségügyi osztálya végezte el. Kiderült, hogy a legveszélyeztetettebbek az afroamerikaiak, akiknek közel felük kapja el a vírust.

Szakértők szerint a nemi szervi herpesz a legtöbb embernél nem okoz súlyos problémát, de kellemetlen fájdalommal járhat, és a fertőzés elősegíti a HIV-vírus terjedését is. Könnyen meg lehet előzni: óvszert kell használni.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×