eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A nőket jobban aggasztja a kövérség, mint a rák

Az amerikai nőket jobban érdekli a túlsúlyuk, mint a rák, a szívbetegség vagy a diabétesz - derül ki egy felmérésből.

Egy amerikai felmérésben 3000 nőt kérdeztek meg arról, hogy a megadott 20 egészségügyi probléma közül melyik miatt aggódnak a leginkább. A válaszadók több mint fele vallotta be, hogy a testsúlyával és a diétával törődik leginkább, és csak 23 százalékuk válaszolta azt, hogy a rák aggasztja a legjobban.

A szívproblémákkal még ennél is kevesebben foglalkoznak: mindössze 20 százalékukat érdekli.

A felmérés kimutatta: az amerikai nők többsége úgy gondolja, hogy vékonyabbnak kellene lenniük. 80 százalékuk mondta azt, hogy túlsúlyos, de 68 százalékuk elégedett személyiségükkel és egyéni fejlődésükkel.

Ezzel ellentétben mindössze 43 százalékuk tornázik legalább heti háromszor, és csak 11 százalék sportol ennél is rendszeresebben. Kiderült az is, hogy a megkérdezett nők kevesebb mint kétharmada jár évente kivizsgálásra, és közel 40 százaléka rossznak tartja, ha a férfiak elmondják a nőknek, ha túlsúlyosak.

Az egészséges életmódért az amerikai nők 26 százaléka fogyaszt gyógynövényeket vagy tápálékkiegészítőket, elenyésző részük pedig vallási vagy spirituális vezetőhöz, illetve hipnotizőrhöz jár.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×