eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Templomavató - kocsmában, műbikával

"Még egy kör sört! Ámen" - ebben a rendelésben összegezhető a hangulata annak a templomavatásnak, amelyet egy kocsmában tartottak az Egyesült Államokban.

Az ok, illetve cél: hívek toborzása, a templomba járási kedv élénkítése. A vendégeket megvendégelő az Ohio állambeli Sidney városának metodista egyháza volt. A kocsmában nem csak sör folyt, hanem rodeó is, műbikán. Maga a lelkész, 42 éves Chris Heckaman is kipróbálta.

A Country Rock Church kocsmai megnyitóján száz ember vett részt a nyugat-ohiói városkában, és a lelkész szerint mindnyájan kimondottan élvezték a szokatlan eseményt. "Remélem, minden héten találkozom majd velük az istentiszteleten is" - hangsúlyozta Chris Heckaman.

A rendezvényen egyébként főleg üdítőitalokat szolgáltak fel, de voltak, akik alkoholt rendeltek. Az egybegyűlteket elsősorban az újszerű templomavató vonzhatta, mert a csapos szerint nem sokan jöttek el a törzsvendégek közül.

Az egyház egyik tagja, Julie Broadus szerint azokat szeretnék elérni, akik kényelmetlennek érezhetik a hagyományos istentiszteleteket. "A templom nem az a helye, ahol az ember csak ücsörög, ölbe tett kézzel, egyenes háttal. Attól, hogy keresztények vagyunk, még érezhetjük jól magunkat" - vélekedett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×