INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

A nők uralomra törnek, a férfiak depressziósak

Infostart / InfoRádió
A nők uralják a világot - napjainkban egyre több férfi gondolja ezt, az érzés pedig önértékelési zavarokat okoz az erősebbik nem képviselőinél, és depresszióba dönti őket.

Egy brit felmérés eredménye szerint a férfiaknak új szerepet kell találniuk maguknak, és változtatniuk kell az életükről, jövőjükről szóló elvárásaikon. A társadalom és a gyengébbik nem képviselői ugyanis már egészen mást várnak el tőlük, mint korábban.

Dolgozó feleségük mellett gyakrabban kell bekapcsolódniuk a házimunkába és a gyermeknevelésbe is, miközben a férfiak egészen mást szeretnének.

Arra a kérdésre, hogy mit jelent férfinak lenni a XXI. században, a megkérdezettek 52 százaléka felelte azt, hogy a társadalom egy cicomázott, jólfésült metroszexuális szerepébe kényszeríti a férfiakat, azaz elvárja tőlük, hogy például a külsejükre épp annyi gondot fordítsanak, mint a nők.

Ezzel szemben a válaszadó férfiak többsége azt szeretné, ha ismét az ő reneszánszuk jönne, ahol az ideális típus olyan, mint például Winston Churchill.

Miközben a nők kitörési lehetőséget látnak a munkában, a férfiak azt érzik, hogy túl sok szerepnek kell egyszerre megfelelniük. Eközben a hagyományos férfitípust létesítenék előnyben, amikor is a családi betevőt ők keresik meg, feleségük pedig háztartásbeli, vagy legfeljebb félállást vállal.

A kétezer ember megkérdezésével készített brit felmérésből kiderült az is, hogy a férfiakat frusztrálja a megváltozott szerep, sőt sokaknál depressziót okoz, hogy a nőkkel kell harcolniuk.

A címlapról ajánljuk