INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Fogta a nagyi a gránátokat, és besétált a rendőrségre

Infostart / InfoRádió
Evakuálták a rendőröket és a bűnözőket egy orosz kapitányságról, ahova egy kézigránátokkal tömött kézitáskával sétált be egy nyugdíjas asszony.

A 67 éves Irina Fjodorova ki akarta használni az amnesztiarendeletet, amelyet azoknak ajánlottak fel az orosz hatóságok, akik beszolgáltatják az illegálisan birtokukban lévő fegyvereket. Úgy döntött hát, hogy leadja a kézigránátjait az orenburgi rendőrkapitányságon.

Mint mondta, azoktól a fegyverektől akar megszabadulni, amelyeket néha férje tartott az ágy alatt. Amikor a rendőrök kinyitották az idős hölgy kézitáskáját, nem akartak hinni a szemüknek: a ridikülben egy csomó kézigránátot találtak, amelyek közül kettőnek ráadásul rossz volt a biztosítószege, így bármelyik pillanatban felrobbanhatott volna.

Mikor ezt meglátták, azonnal kiürítették az épületet, majd riasztották a tűzszerészeket.

Az orenburgi rendőrség szóvivője elmondta, hogy az idős asszonynál úgynevezett repeszgránátok is voltak, amelyek több száz darabra robbannak szét. "Ha felrobbantak volna, három méteren belül mindenkinek vége, de azok is súlyosan megsérültek volna, akik 15 méteres körzetben tartózkodnak" - tette hozzá.

Az idős asszony elmesélte, hogy hallott az amnesztiáról, és jó ötletnek találta, hogy behozza az otthon tartott fegyvereket. "Bepakoltam a táskámba, felszálltam a buszra, és jöttem. Sajnálom, hogy ilyen galibát okoztam, de nem az én hibám -jó lenne, ha legközelebb a rendőrség ilyenkor azt is felajánlaná, hogy begyűjti a fegyvereket" - jelentette ki.

A címlapról ajánljuk