eur:
392.8
usd:
367.81
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Fogta a nagyi a gránátokat, és besétált a rendőrségre

Evakuálták a rendőröket és a bűnözőket egy orosz kapitányságról, ahova egy kézigránátokkal tömött kézitáskával sétált be egy nyugdíjas asszony.

A 67 éves Irina Fjodorova ki akarta használni az amnesztiarendeletet, amelyet azoknak ajánlottak fel az orosz hatóságok, akik beszolgáltatják az illegálisan birtokukban lévő fegyvereket. Úgy döntött hát, hogy leadja a kézigránátjait az orenburgi rendőrkapitányságon.

Mint mondta, azoktól a fegyverektől akar megszabadulni, amelyeket néha férje tartott az ágy alatt. Amikor a rendőrök kinyitották az idős hölgy kézitáskáját, nem akartak hinni a szemüknek: a ridikülben egy csomó kézigránátot találtak, amelyek közül kettőnek ráadásul rossz volt a biztosítószege, így bármelyik pillanatban felrobbanhatott volna.

Mikor ezt meglátták, azonnal kiürítették az épületet, majd riasztották a tűzszerészeket.

Az orenburgi rendőrség szóvivője elmondta, hogy az idős asszonynál úgynevezett repeszgránátok is voltak, amelyek több száz darabra robbannak szét. "Ha felrobbantak volna, három méteren belül mindenkinek vége, de azok is súlyosan megsérültek volna, akik 15 méteres körzetben tartózkodnak" - tette hozzá.

Az idős asszony elmesélte, hogy hallott az amnesztiáról, és jó ötletnek találta, hogy behozza az otthon tartott fegyvereket. "Bepakoltam a táskámba, felszálltam a buszra, és jöttem. Sajnálom, hogy ilyen galibát okoztam, de nem az én hibám -jó lenne, ha legközelebb a rendőrség ilyenkor azt is felajánlaná, hogy begyűjti a fegyvereket" - jelentette ki.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×