eur:
389.52
usd:
361.78
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Robogóra ült a miniszterelnök - a testőrök buktatták le

A bukaresti járókelők alig hittek a szemüknek, amikor felismerték, hogy ki is ül a robogón: maga a miniszterelnök volt az, akit persze vigyázóan követtek a megkülönböztetett jelzésű autók.

Hogy miért is ült kétkerekűre Calin Popescu Tariceanu, ahelyett, hogy a többi naphoz hasonlóan most is élvezze a négy kerék és a karosszéria nyújtotta kényelmet? Õ maga adott erre választ a médiának: meg akarja győzni a fővárosiakat, hogy fölöslegesen torlaszolják el az utcákat haladni képtelen autóikkal.

Előbb érnek célhoz, vallja, ha kevésbé környezetszennyező, gazdaságosabb, ráadásul fürgébb járművekkel mennek munkába. Ugyanazt az utat, amit máskor autóval 15-17 perc alatt tett meg, robogóval 5 perc alatt futotta végig - mondta a kormányfő.

Nem véletlen, hogy Tariceanu éppen a NATO-csúcs előtt néhány héttel igyekezett példát mutatni. Április első napjaiban ugyanis a román fővárosban "rendkívüli állapotok" uralkodnak majd, az utak nagy része le lesz zárva, a közlekedést hatóságilag korlátozzák, annyira, hogy a sajtó a város megbénulását vetíti előre.

A miniszterelnök ugyan nem említette külön a villamost, a metrót, a buszt vagy a trolit (valószínűleg régen ült már ilyen közlekedési eszközön), de melegen ajánlja a bukarestieknek kerékpárt, a robogót vagy a motorbiciklit a NATO-csúcs idejére.

Követendő példaként említett más európai fővárosokat, ahol ezek a kétkerekűek valósággal meghódították a közlekedést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×