eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Csak óvatosan a kínai csodaszerrel

Egy hagyományos, gyógynövényekből készített kínai gyógyhatású készítmény gyógyírként szolgálhat az ekcémában szenvedők számára.

A hongkongi egyetem kutatói szerint szinte alig van szükségük az orvosok által alkalmazott gyógymódokra azoknak az ekcémás betegeknek, akiket a kínai tradicionális orvoslás egyik készítményével, egy öt gyógynövényből álló szerrel kezelnek. Ennek összetevői a japán lonc, a herba menthae, a cortex moutan, valamint a cortex phellodendri.

A kutatók 85 embert vontak be a felmérésbe, egy részüknek a gyógynövényekből készült kapszulát adták, míg más részüknek placebót.

Míg ez utóbbi csoportnál nem észleltek változást, az előbbihez tartozóknak úgy javult az életminősége, hogy közben az orvosok által alkalmazott szerekből is sokkal kevesebbre volt szükségük a betegeknek.

A kutatók azt is megállapították, hogy a készítmény szedőinek vérében egy bizonyos fehérjéből kevesebb termelődött, abból, amelyik összefüggésbe hozható az ekcéma kialakulásával.

Ennek ellenére a kutatók mindenkinek azt ajánlják, akik a bőr kipirosodásával, viszketésével, kiszáradásával, valamint fájdalmával járó betegségben szenved, hogy a szer alkalmazása előtt konzultáljon egy orvossal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×