INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

"Viaszbabának se kell": Brownon nevet az ellenzék

InfoRádió / MTI
Gordon Brown brit miniszterelnök az ellenzéki konzervatívok gúnyának céltáblája lett, mert nyilvánosságra került, hogy Madame Tussauds panoptikuma nem óhajtja elkészíteni a viaszfiguráját.

A híres múzeum szóvivője azt állította, hogy nem vették tervbe Brown figurájának megformálását, s ezt azzal indokolta, hogy a kormányfő nem igazán népszerű a választók körében.

"Megvárjuk az általános választásokat, hogy lássuk mi történik, hiszen ez a legjobb teszt" - nyilatkozta a sajtómenedzser, hozzátéve, hogy majd azután újból mérlegelik a lehetőséget.

A konzervatív honatyák azonnal lecsaptak a remek alkalomra, hogy nevetségessé tegyék az egyre kisebb népszerűségnek örvendő miniszterelnököt.

"Szerintem Madame Tussauds nem akarja ijesztgetni az ifjú látogatókat. Vagy ezért vagy azért, mert szerintük a szavazók már döntöttek, Brown már nem sokáig lesz miniszterelnök, s nem akarnak pénzt vesztegetni rá" - reagált közleményben az egyik tory képviselő.

A Downing Street 10 hivatala szerint azonban éppen a viaszmúzeum kereste meg levélben Brown kormányfőt azzal a kéréssel, hogy mivel számításba vették a megmintázását, a következő hat hónapban szánjon egy kis időt a modellkedésre.

"Kicsit meg vagyunk kavarodva" - csóválta a fejét Brown hivatalának szóvivője, és jelezte, hogy a felkérés nem rázta meg nagyon főnökét, de majd megfelelő időben válaszol rá.

A címlapról ajánljuk