INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Mentőakció a meleg hollywoodi sztárok búvóhelyéért

InfoRádió / MTI
Egy nagy múltú, szeptemberben bezárt éjszakai klub és fogadó "újjáélesztését" sürgetik mindazok, akik nem szeretnék, ha a hollywoodi homoszexuális sztároknak fél évszázadon át menedéket és paparazzi-biztos találkahelyet nyújtó intézmény végleg lehúzná a redőnyt.

A Boom Boom Room elnevezésű, rózsaszín-fehér csíkos panzió és bár a kaliforniai Laguna Beachen áll egy órányi autókázásra az álomgyártól. Tulajdonosa, a magyar származású ingatlanmágnás, Steven F. Udvar-Hazy, aki két éve vásárolta meg 13 millió dollárért (2,2 milliárd forint), most azt tervezi, hogy átépítteti az épületet és divatos kis luxushotelt csináltat belőle.

Az üzemeltető, akinek bérleti joga szeptemberben járt le, kampányt indított, hogy rábírja a tulajdonost, ne változtassa meg az 1927-ben megnyílt szálloda funkcióját, amely már harmincas években a homoszexuális közösség törzshelyévé vált, a 70-es évekre pedig kizárólag melegek által látogatott hellyé vált.

A Boom Boom falai között olyan színészek kapcsolódhattak ki a hetvenes-nyolcvanas években, mint Rock Hudson vagy a tévésztár Robert Reed - mesélte a Bloomberg.com riporterének a mozgalom élére állt 58 éves Fred Karger, aki két módot is lát a műintézmény megmentésére: Udvar-Hazy engedje tovább működni abban a formában, ahogy eddig, vagy adományozza a városnak, illetve egy megbízott kezelőnek, amely szintén homoszexuális intézményként vezetné tovább.

Laguna Beach már mintegy hetven éve számít melegbarát helynek. Egy korábbi polgármestere, Robert Gentry az amerikai városvezetők közül az elsők között vállalta nyíltan másságát.

A jelenlegi hivatalnokok is a kampányolóknak, köztük több hírességnek szurkolnak: "A tanácsban mindenki el lenne ragadtatva a Boom visszatérésétől. Arra bíztatjuk a tulajdonost, hogy fontolja meg, mi csak ennyit tehetünk" - nyilatkozta Jane Egly polgármester.

A címlapról ajánljuk