eur:
387.73
usd:
357.62
bux:
68097.3
2024. május 17. péntek Paszkál

A legbizarrabb holmik, amelyekkel otthonossá tesszük a munkahelyünket

Szamuráj kard és kitömött róka -néhány bizarr holmi azok közül, amelyeket az otthagyott tárgyak elszállítására szakosodott brit céggel elvitettek a szigetország hivatalaiból.

Az aberdeeni Space Solutions munkatársai soha nem lepődnek meg, bármilyen furcsa tárgy eltávolítása miatt hívják is ki őket. Előfordult, hogy egyetlen banánhoz "riasztották" a szakembereket, de kellett már elvinniük hivatalból hangversenyzongorát, versenyautót, szent csontjait tartalmazó tárlót, üres üdítős üvegeket, vudu babát és kéttonnás fúrófejet is.

"Nem győzök csodálkozni azon, mi mindent halmoznak fel az irodákban országszerte. Néha a legnormálisabbnak tűnő helyeken találni a legbizarrabb holmikat" - állítja Lee Drandie, a cég üzleti vezetője.

Példaként az egyik olaj- és gázipari vállalatot hozta fel, ahol az egyik munkatárs bort erjesztett egy fiókban. Egy másik helyről azért hívták ki őket, hogy elvitessék velük az igazgató kitömött állatokból álló gyűjteményét.

Cynthia McVeigh pszichológus szerint az emberek azért gyűjtenek össze mindenféle holmit az irodájukban, mert igyekeznek személyessé tenni a munkahelyüket - ez pedig mindenki számára mást jelent.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×