eur:
394.04
usd:
364.79
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

6.400 kilométerre volt az otthonától, mégis a szomszédja mentette meg

Csupán néhány száz méterre lakik megmentőjétől, egy óriási tengerjáró kapitányától az a férfi, akire a Karib-tengeren hánykolódva találtak rá.

A 32 éves John Fildes jelzéseit a 116 ezer tonnás Crown Princess nevű hajó vette, amely épp Puerto Ricóba tartott.

Nem sokkal a mentést követően kiderült: a tengerjáró kapitánya, Alastair Clark és John Fildes mindössze néhány száz méterre lakik egymástól a hampshire-i Warsash-ben. Otthonuktól valamivel több mint 6.400 kilométerre találkoztak.

John Fildes azután adott le vészjelzést, hogy megbetegedett a tengeren, és bérelt jachtjának műszaki állapota sem volt tökéletes. Két napig hányódott a nyílt vízen, amikor már biztos volt benne, hogy nem éri el úticélját.

"Örülök, mert helyzetünk megengedte, hogy segítsünk, pláne olyasvalakinek, aki a közelemben lakik" - mondta Alastair Clark kapitány.

A szerencsésen megmenekült férfit végül Puerto Ricóban tették ki, ahol orvosi kezelést kap, és még ebben a hónapban hazatérhet.

"Clark kapitány csodálatos dolgot művelt. Hihetetlenül finom művelet volt, ha megnézzük, mekkora a két hajó közötti méretbeli különbség, és hogy milyen viharos volt a tenger" - dicsérte megmentőjét John Fildes.

"Puszta véletlen volt, hogy a vihar miatt a Crown Princess sem tudott eljutni Bermudára, és csak alig 18 kilométerre volt tőlem" - mondta a férfi, aki hozzátette: az orvosait már meghívta egy vacsorára, és reméli, hogy a kapitány is beugrik majd hozzá egy teára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×