eur:
393.82
usd:
368.23
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Eltűnik a Guinness az angol kocsmákból?

Először jöttek a vízvezeték szerelők, aztán a dadusok - most pedig a lengyel sörök árasztják el Nagy-Britanniát. A kocsmákban hamarosan ugyan olyan jól ismert név lesz a Tyskie, a Lech és a Zywiec, mint a Guinness, a Thwaites vagy a Carling.

Tavaly 333 százalékkal több lengyel sört adott el Angliában és Írországban, mint egy évvel korábban - hozta nyilvánosságra a SAB Miller, az iparág egyik óriása. A cég két lengyel sörfajtából - a Tyskiéből és a Lech-ből - ma már évente százezer hektoliternél többet forgalmaz a brit szupermarketekben és pubokban.

Bár kiejteni nem tudják a nevét, a kalandvágyóbb britek is szívesen kipróbálják a lengyel söröket. A fő fogyasztók azonban a bevándorlók, akik ragaszkodnak a megszokott ízekhez.

Minden boltban és kocsmában kapható


A lengyel söröket minden szupermarketben, és az összes nagy söröző-lánc ivóiban árulják - egyelőre még csak üveges változatban, de már tárgyalnak arról, hogy csapolt lengyel sört is forgalmazhassanak.

Bár a lengyel söröket még csak pár éve árulják Nagy-Britanniában, már többet adnak el belőlük, mint sok ismertebb márkából. A Tyskie például jobban fogy, mint a Budvar, a Budweiser vagy a Holstein.

Jó és erős

A lengyel sörök azonban még így sem adják a nagy-britanniai sörfogyasztás egy százalékát.

A szakértőket egyébként nem lepte meg a lengyel sörök sikere. "Nagyon jók ezek a sörök, különösen a Zywiec, amelyik hihetetlenül erős" - fogalmazott Roger Protz, egy ismert sörkalauz szerzője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×