eur:
393.14
usd:
366.77
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Szívroham végzett a 250 kilós fiúval

Életének utolsó hat hónapját egy karosszékben ülve töltötte az a több mint 250 kilogrammos brit férfi, aki szerdán szívrohamot kapott. A 25 éves fiatalember Prader-Willi-szindrómában szenvedett.

Chris Leppard, aki utolsó hónapjaiban már járni is alig, nagy fájdalmak közepette tudott, a kórházban halt meg: már nem tudtak rajta segíteni.

Betegsége, a Prader-Willi-szindróma (PWS) egy komplex genetikai rendellenesség, az ebben szenvedők folyamatosan éhséget éreznek, izomtónusuk alacsony, a betegek kistermetűek, szexuális teljesítőképességük gyenge, értelmileg visszamaradottak és a viselkedésük is problémás lehet.

Feladta

"Csak sírtam és sírtam, amikor kórházba került, de tudtam, hogy ez az egyetlen esélye arra, hogy jobban legyen. De hétvégén az orvosok félrevontak, és azt mondták: nem hiszik, hogy túl sok van még neki hátra" - mondta a fiú 51 éves édesanyja.

"Ez volt a legszörnyűbb rémálmom, és képtelen vagyok leírni, mennyire hiányzik" - tette hozzá a gyászoló Anne.

A fiú néhány héttel halála előtt interjút adott egy újságírónak, ahol beismerte: már feladta, de várja, hogy a mennyországba kerüljön, ahol majd az "Arsenalban focizhat"."Nem akarok meghalni, de így élni sem akarok tovább. Be akartam bizonyítani, hogy együtt tudok élni a PW-vel egy intézeten kívül is. Azt hiszem, ez sikerült, bár ezzel mások vitatkozhatnak, hiszen az orvosok szerint csupán néhány napom van hátra" - mondta a fiú.

Chris Leppard hozzátette: jó élete volt a barátaival és a családjával, sokkal borzasztóbb lett volna, ha egy kórházban kellett volna laknia és állandóan diétáznia.

"Nagyon rossz a mamámra gondolnom. Én voltam az élete, és mindenben támogatott. Gyűlölöm, hogy itt kell hagynom őt és a barátaimat, meg a családomat, de képtelen vagyok így élni tovább" - mondta.

Tizenkét éve volt

A fiú 13 éves volt, mikor megállapították a betegségét, eztán évente körülbelül 6,3 kilogrammot hízott egészen 18 éves koráig. A 23. születésnapján már 158 kilogrammot nyomott.

A kórházban nem tudtak rajta segíteni, de mikor kiengedték, diétával és tornával 57 kilogrammot fogyott. Tavaly októberben azonban egy újabb betegség támadta meg, aminek hatására a járás is fájdalmas lett számára, néhány hónap alatt pedig lassan 254 kilogrammosra hízott.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×