eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Kártérítést kaptak, mert leszbikusságuk miatt elbocsátották őket

Kártérítést kapott két nővér, akiket a hivatalos megfogalmazás szerint azért rúgtak ki egy ápolási otthonból, mert engedték, hogy a bentlakók fizikálisan és szexuálisan bántalmazzák egymást, a valódi ok azonban az volt, hogy a nők leszbikusok.

A bíróság úgy találta, hogy az ápolási otthon vezetésének indoka alaptalan, a két nő, Margaret Durman és Penny Smith szexuális irányultsága miatti diszkrimináció áldozata lett.

Az indoklás szerint a cornwalli otthon fenntartója, a Barchester Healthcare szinte vadászott a nőkkel szembeni panaszokra, visszatartott dokumentumokat és szabálytalanul vezette le az ellenük indított fegyelmi eljárást.

Rekord kártérítés

A két nővérnek kedden a hírek szerint 350 és 500 ezer font közötti összeget ítélt meg a bíróság.

Margaret Durman és Penny Smith már egy éve együtt voltak, amikor elbocsátották őket az otthonból 2005 szeptemberében.

Előbbi 35 éve dolgozott nővérként, és 2001 óta vezette az intézményt. Mindkettejük példás munkát végzett.

Összetört életek

A nők feketelistára kerültek, így nem helyezkedhettek el nővérként, és bár később kikerültek a nemkívánatos dolgozók közül, azt állítják, hogy az életüket romba döntötte az elbocsátás.

Anyagilag, de pszichésen is megviselte őket az ügy: mindkettejüknek terápiára kellett járnia.

A Barchester Healthcare vezetése azt állítja: a bírósági döntés fényében felülvizsgálják eljárási szabályaikat, de továbbra is kitartanak amellett, hogy náluk nem számít, kinek milyen a szexuális irányultsága.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×