INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Újabb út a Mount Everestre

Infostart / InfoRádió
Klein Dávid újra megpróbálja elérni a Mount Everest csúcsát. A tavalyi sikertelen expedíció után tavasszal ismét oxigénpalack használata nélkül akarja megmászni a világ legmagasabb hegyét. A mostani expedíció különlegessége, hogy a fiatal magyar mászónak csak egyetlen társa lesz az úton.

A magyar hegymászó amerikai társával várhatóan május közepén vagy végén vág neki a hegynek. Mindezt oxigénpalack nélkül teszik meg.

Klein Dávid 2005-ben már egyszer megpróbálkozott a bravúrral, akkor azonban hibás időjárás előrejelzést kapott, ezért vissza kellett fordulnia.

Egy év alatt azonban sokat javított kondícióján, állóképessége sokkal jobb, mint akkor volt - mondta a hegymászó az InfoRádióban.

A legszokatlanabb viszont az, hogy az útnak ketten vágnak neki. Nagyon kell vigyázniuk egymásra, viszont mozgékonyabbak, mint egy nagyobb csoport, és a felszerelésük is kevesebb.

Klein Dávid hangsúlyozta: ha az időjárás nem teszi lehetővé a túrát, most is visszafordulnak. Azt az időszakot akarják elcsípni, amikor az igen erős szelek már távol vannak a hegytől, de még a monszun sem érti el a vidéket.


A címlapról ajánljuk