eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Újabb út a Mount Everestre

Klein Dávid újra megpróbálja elérni a Mount Everest csúcsát. A tavalyi sikertelen expedíció után tavasszal ismét oxigénpalack használata nélkül akarja megmászni a világ legmagasabb hegyét. A mostani expedíció különlegessége, hogy a fiatal magyar mászónak csak egyetlen társa lesz az úton.

A magyar hegymászó amerikai társával várhatóan május közepén vagy végén vág neki a hegynek. Mindezt oxigénpalack nélkül teszik meg.

Klein Dávid 2005-ben már egyszer megpróbálkozott a bravúrral, akkor azonban hibás időjárás előrejelzést kapott, ezért vissza kellett fordulnia.

Egy év alatt azonban sokat javított kondícióján, állóképessége sokkal jobb, mint akkor volt - mondta a hegymászó az InfoRádióban.

A legszokatlanabb viszont az, hogy az útnak ketten vágnak neki. Nagyon kell vigyázniuk egymásra, viszont mozgékonyabbak, mint egy nagyobb csoport, és a felszerelésük is kevesebb.

Klein Dávid hangsúlyozta: ha az időjárás nem teszi lehetővé a túrát, most is visszafordulnak. Azt az időszakot akarják elcsípni, amikor az igen erős szelek már távol vannak a hegytől, de még a monszun sem érti el a vidéket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×